Γ. Σταθάκης – Υπ. Απόφαση για ηλεκτρονική υποβολή Τοπογραφικών

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της, είναι γνωστό ότι η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ έχει ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό την αναστολή της εφαρμογής της σχετικής Υπουργικής Απόφασης μέχρι να επιλυθούν τα θέματα που αφορούν στα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι αλλά και των Μηχανικών Πανεπιστημίων.

Την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα των αυτόνομων δικαστικών ενεργειών ορισμένων συναδέλφων από την Ημαθία με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις αποφάσεις 4917/12 και 267/16 του Σ.τ.Ε. τις οποίες θα βρίσκουμε μπροστά μας.

Για το λόγο αυτό η προτροπή σε αυτόνομες δικαστικές κινήσεις από γνωστούς συναδέλφους και μάλιστα αναζητώντας χρήματα θα πρέπει να στηλιτεύεται. Επίσης τα μέλη που δικαίως αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον θα πρέπει να μην παρασύρονται διότι και δεν θα βρουν το δίκιο τους αλλά και μπορεί να υπονομεύσουν τις γενικότερες προσπάθειες της Ένωσης για την επίλυση του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η νομική υπηρεσία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε προσφυγή για την ακύρωση της ως άνω απόφασης και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενδεδειγμένες νομικές διαδικασίες, για λογαριασμό της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και των μελών της Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη θα ήταν χρήσιμο οι προσπάθειες και οι πόροι των συναδέλφων σε συντονισμό και συνεννόηση με την Ένωση να κατευθύνονται στην ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε ειδικότητας, μια και καλή, αφού η ασάφεια αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων μας.

Επισημαίνουμε ότι η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ είχε εγκαίρως ζητήσει την πραγματοποίηση συνάντησης με τον κ. Σταθάκη, θεσμικά, δηλαδή συνάντηση με τον Υπουργό Σταθάκη στο γραφείο του, στο Υπουργείο, και όχι με τον Βουλευτή Σταθάκη στο πολιτικό του γραφείο στον Νομό που εκλέγεται, όπωςπροέτρεπε κάποιος….

Όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις με τα Προεδρεία των Νομ. Τμημάτων της Κρήτης είχαν ήδη γίνει, για θέματα αρμοδιότητας ΥΠΕΝ που αφορούν τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Αυτά, για όποιους έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τη διαφορά.

Γνωρίζοντας την συμπεριφορά του Υπουργού, ήδη, είχε ενημερωθεί για το επείγον του θέματος το Γραφείο Πρωθυπουργού και του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης, αλλά και Βουλευτές Κομμάτων. Επομένως «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» για την Κυβέρνηση, και την καλούμε να διαψεύσει έστω και τώρα τους φόβους και τις επιφυλάξεις μας για το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο όπως αποδεικνύεται καθημερινά λειτουργεί ως παράρτημα του ΤΕΕ. ( Δηλώσεις Σπίρτζη για τα Μητρώα, Επιλογές στις Επιτροπές Γαβρόγλου, ενέργειες στους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και Τοπογραφικά Σταθάκη, εγκύκλιοι για Δ.Υ. Γεροβασίλη και Σκουρλέτη)

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι: σε συζήτηση που είχε συνάδελφος με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε, κ. Γ. Στασινό, όταν του ανέφερε ότι με αυτά που κάνει το Τ.Ε.Ε οδηγεί σε κλείσιμο των γραφείων χιλιάδων Μηχανικών Τ.Ε.Ι, η απάντηση του κ. Στασινού ήταν απόλυτα κυνική, λέγοντας ότι “ αυτός είναι ο στόχος. “

Καλούμε τους εντός του χώρου συνομιλητές του Προέδρου του Τ.Ε.Ε να ζητήσουν από τον ίδιο τη διάψευση της σχετικής δήλωσης.

Αυτά να τα βλέπουν όσοι προμοτάρουν με περίσσιο ζήλο και συστηματικά, ότι η εγγραφή μας στα υπομητρώα του «Τμήματος Αποφοίτων ΤΕΙ» , που προτίθεται να κάνει το ΤΕΕ, αποτελεί τη λύση των προβλημάτων μας.!!

Πάντως από επικοινωνία της ΚΔΕ/ΕΕΤΕΜ (23-7-18) με τον αρμόδιο σύμβουλο του Υπουργού δεν φάνηκε κάποια σοβαρή διάθεση από πλευράς του για να λύσει το θέμα των τοπογραφικών, αφού δεν είχαν οι συνεργάτες του κάποια συγκεκριμένη απάντηση σε ότι αφορά τις προθέσεις του. . !!