Η ξαφνική απώλεια, σε ηλικία 57 ετών, του αγαπητού συναδέλφου και μέλους του Τμήματος ΕΕΤΕΜ Λάρισας, Βασίλη Βόκοτα μας συγκλόνισε.

Ο Βασίbokotas_vasilis.jpgλης ήταν ένας καταξιωμένος μηχανικός στον τομέα του με μεγάλη εμπειρία σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Μαχητικός και πρόθυμος να συνδράμει στα θέματα του κλάδου μας και ιδιαίτερα για την ειδικότητα των Μηχανικών τεχνολογίας πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, συνέβαλε με την εμπειρία του στην σύνταξη του σχεδίου νόμου για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την επίλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των συναδέλφων όπως ήταν το όραμα του.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΚΔΕ της ΕΕΤΕΜ εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό «Ταξίδι» Συνάδελφε Βασίλη.

Γραφείο Τύπου ΕΕΤΕΜ

Οι θ2021 ΕΚΜ ΕΚΛΟΓΕΣέσεις μας για το παρόν και το μέλλον των Μηχανικών ΤΕΙ/ΑΣΠΑΙΤΕ - Υποψήφιοι για τα Κεντρικά Όργανα με την "Ενωτική Κίνηση"

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε αναφέρει τον λόγο, για τον οποίο οι παρατάξεις της ΡΑΣ και ΔΑΚΕ είχαν τότε επιλέξει να απέχουν από τις εκλογές της ΕΕΤΕΜ το 2017.

Ο λόγος ήταν διότι ήθελαν «να απελευθερωθούν από τα δεσμά της “σκληρής ΕΕΤΕΜ” ώστε να επιχειρήσουν να «λύσουν» το πρόβλημα των δικαιωμάτων, χωρίς να δεσμεύουν τα Υπουργεία και τη Κυβέρνηση πάνω σε αρχές και προϋποθέσεις, κάτι που απεδείχθη με τη συμμετοχή τους στις απαράδεκτες Επιτροπές Γαβρόγλου,

Περισσότερα...

anakoinosiΨηφίστηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο νόμου για : "τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές", στην οποία περιλαμβάνονταν και διατάξεις για την οργάνωση της Πειθαρχικής Διαδικασίας του ΤΕΕ.

Περισσότερα...

Για την εισήγηση της Επιτροπής «Γαβρόγλου» για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ μόνο ένα πράγμα μπορεί να πει κανείς: Ντροπή τους!

Ντροπή στους «συναδέλφους»-Μηχανικούς ΤΕ που συμμετείχαν στις Επιτροπές κι έδωσαν νομιμοποίηση” στον Υπουργό ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο πραγματικός συντάκτης δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο το ΤΕΕ!

Περισσότερα...

anakoinosi
Συνεδρίασε χθες,
Δευτέρα 24-02-2020, η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Δ.Ε αφού έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα και τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα του κλάδου, μεταξύ των άλλων:

1. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης το πρώτο δεκαήμερο το Μαΐου. Ο ακριβής χρόνος, τόπος αλλά και η μορφή της κινητοποίησης θα ανακοινωθούν έγκαιρα από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Οι βασικές διεκδικήσεις είναι:

Περισσότερα...

Κατατέθηκε σήμερα, δύο μόλις μέρες μετά τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου που πραγματοποίησε η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, πρόταση νόμου για τη «Ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών και άλλες διατάξεις», η οποία απηχεί σε σημαντικό βαθμό και τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, με την προσθήκη, ότι συγκεκριμένες διατάξεις της πρότασης νόμου των 6 Βουλευτών περιλαμβάνουν και τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Πανεπιστημιακού Τομέα 4ετούς φοίτησης (μέχρι στιγμής του ΠΑΔΑ).

Περισσότερα...

kerameosΣύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, στο υπουργικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου, η νέα Υπουργός Παιδείας, κα Ν. Κεραμέως, παρέλαβε φάκελο από τον πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη,  με τους στόχους και τις άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες για την παιδεία.

Περισσότερα...

eetem kinitopiiseis 2

2019 eklogesΣας γνωστοποιούμε τους συνάδελφους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Μηχανικών στις εκλογές του 2017 και οι οποίοι μας έχουν γνωστοποιήσει ότι κατεβαίνουν ως Υποψήφιοι στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι σήμερα (24-5-2019): πατήστε εδω

Όσοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για επίλυση του ζητήματος της ρύθμισης του πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι στις Επιτροπές Γαβρόγλου (Ν.4485/17, άρθρο 46), μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τρεις αυτές Επιτροπές ουσιαστικά δεν λειτουργούν, ούτε λειτούργησαν συλλογικά,  όπως επιβάλουν οι κανόνες χρηστής διοίκησης,  δεδομένου ότι τα όποια πορίσματα τους  θα  κρίνουν το επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων μηχανικών ανώτατης εκπαίδευσης  και από τέτοιου είδους προτάσεις θα προκύψουν οφέλη ή οικονομικές ζημίες για  Επαγγελματίες!

Περισσότερα...