Συνάδελφοι, σσες

Με βάση τα αποτελέσματα, η Ενωτική Κίνηση Μηχανικών, παραμένει πρώτη δύναμη με αύξηση των εδρών της στην Κ.Δ.Ε, και το Π.Σ.

Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες της Ένωσης, κρίνεται ικανοποιητική πλησιάζοντας την συμμετοχή των προηγούμενων εκλογών, αρκεί να λάβουμε υπόψη:

  • τις τραγικές οικονομικές συνθήκες και την γενικότερη κρίση του επαγγέλματος μας,
  • την καθαρή αποχή του ΚΚΕ (Δ.Π.Κ), διότι ως προϋπόθεση συμμετοχής της ζητούσε την παραβίαση του ισχύοντος καταστατικού, αφού απαιτούσε μη καταβολή των συνδρομών, από τα μέλη της ΕΕΤΕΜ προκειμένου να ψηφίσουν !

Κάτι τέτοιο φυσικά, αν μπορούσε να γίνει, θα οδηγούσε την ΕΕΤΕΜ σε διάλυση και θα είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση των μηχανισμών !

  • την ενορχηστρωμένη εκστρατεία στο διαδίκτυο από την ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ που είτε επώνυμα είτε ανώνυμακαλούσε τα μέλη της ΕΕΤΕΜ σε αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, η οποία φυσικά είχε ισχνά αποτελέσματα, αφού δεν έπεισε ούτε τα στελέχη της παράταξη της, τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές με άλλη ονομασία συνδυασμού ή ατομικά σε άλλους συνδυασμούς)!

Η προσπάθεια αμφισβήτησης και απαξίωσης της Ένωσης έπεσε για ακόμη μια φορά στο κενό.

Η συμμετοχή μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα, αυξήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Το πρόβλημα της συμμετοχής εντοπίζεται κυρίως στις μεγάλες πόλεις, που όμως δεν εκπλήσσει κανέναν, αφού το φαινόμενο αυτό είναι διαχρονικό και επαναλαμβάνεται σε όλες τις μέχρι τώρα εκλογικές διαδικασίες της ΕΕΤΕΜ. Όπως επίσης εντοπίζεται ως μόνιμη κατάσταση σε εκλογικές διαδικασίες και άλλων επαγγελματικών φορέων χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι παρατάξεις που επέλεξαν την αποχή από τις εκλογές, δεν τα υπολόγισαν καλά, διότιαφενός με την στάση τους αυτή προσπάθησαν μεν να αποφύγουν την εκλογική τους συρρίκνωση, αφού την Ένωση μας την θυμούνται πάντα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αφετέρου υποκαταστάθηκαν από άλλες παρατάξεις και εν τέλει έδωσαν την δυνατότητα να υπάρξει μεγάλη ανανέωση στα κεντρικά και τοπικά όργανα της ΕΕΤΕΜ.

Απλά με όλα αυτά, έπαιξαν το ρόλο του «προθύμου» για το ΤΕΕ, το οποίο θέλει τον κλάδο των πτυχιούχων Μηχανικών διασπασμένο, κατακερματισμένο, πολλών ταχυτήτων, λίγων απαιτήσεων, κομπλεξαρισμένο και φοβισμένο με περιορισμένες απαιτήσεις στα επαγγελματικά δικαιώματα, ώστε να παίξουν τα μέλη μας το ρόλο του «εργοδηγού» που ονειρεύονται για μας !

Σε ότι αφορά την γνωστή καραμέλα της ΔΑΚΕ περί   της «κακιάς Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ» που δεν «μιλάει» με το "καλό" ΤΕΕ το οποίο δήθεν επιθυμεί διακαώς να μας γράψει ως μέλη, αλλά εμείς αρνούμαστε, οφείλουμε μια απάντηση :

Γιατί σιωπούν οι κύριοι της ΔΑΚΕ για την ταμπακιέρα ;

Γιατί δείχνουν μόνο «τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς»;

Γιατί δεν μας λένε με ποιους όρους και προϋποθέσεις θέλουν να μας μαντρώσουν στο ΤΕΕ;

Μήπως ξεβράκωτους επαγγελματικά (αφού θα μας πιστοποιεί το ΤΕΕ και θα μας δίνει κάποια επαγγελματικά ψιχία), χωρίς το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη διοίκηση του , δηλ, η ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ προτείνει χαμηλές επαγγελματικές προσδοκίες από τα μέλη της ΕΕΤΕΜ , αξιοποιώντας την αγανάκτηση και την απόγνωση των συναδέλφων και μας προτείνει να υπαχθούμε σε αυτό «Φόρου Υποτελείς» σε ξεχωριστό Μητρώο «Τεχνολόγων» δίπλα - δίπλα με τα υπόλοιπα παραμητρώα όπως, των Αλουμινοκατασκευαστών, ξυλουργών, οικοδόμων και λοιπών τεχνικών που ονειρεύεται το ΤΕΕ, για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα ;

Αυτό θέλουμε για τον κλάδο ; γι΄αυτό πασχίζουμε;

Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν ότι, εάν δεν είμαστε ενωμένοι ως κλάδος και δεν οργανωθούμε, έστω και με τις λιγοστές δυνάμεις μας, στα πρότυπα ενός υπολογίσιμου επαγγελματικού /επιστημονικού φορέα, με επιμελητηριακά χαρακτηριστικά και με δικούς μας οικονομικούς πόρους δεν πρόκειται ποτέ το ΤΕΕ και η Πολιτεία να μας λάβουν υπόψη στους σχεδιασμούς τους, ώστε να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος για ενιαίο τεχνικό φορέα Μηχανικών στο πλαίσιο της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης!

Τα μέλη που ήταν οικονομικά τακτοποιημένα και δεν συμμετείχαν στις εκλογές, δίνουν την απάντηση στις παρατάξεις οι οποίες το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία, για τη μη συμμετοχής τους στις εκλογές, το οικονομικό κόστος ( συνδρομές) για τα μέλη ( π.χ Δ.Π.Κ ).

Η εκλογή στην Κεντρική Διοίκηση της Ένωσης εκπρόσωπων από όλους τους συνδυασμούς που μετείχαν στις εκλογές, μικρών και μεγάλων, είναι η απάντηση σε αυτούς που το έβαλαν στα πόδια !

Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη της «Ενωτικής Κίνησης», αλλά και τους ανώνυμους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που ανέδειξαν με τη στήριξη τους, για ακόμη μία φορά, την «Ενωτική Κίνηση», με ισχυρή αυτοδυναμία στα Κεντρικά Όργανα της ΕΕΤΕΜ.

Υποσχόμαστε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό του Κλάδου, γιατί αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Από την πρώτη στιγμή, της ανάληψης των καθηκόντων μας, ως νέα Διοίκηση, θα υλοποιήσουμε άμεσα τις δεσμεύσεις μας, για :

  1. 1.προώθηση του σχεδίου νόμου – πρότασης της ΕΕΤΕΜ για τα επαγγελματικά δικαιώματα        και της άδειας άσκησης του Επαγγέλματος.
  2. 2.εφαρμογή του Προγράμματος Δράσης 2017-2019, όπως εγκρίθηκε από το 21ο Συνέδριο.
  3. 3.Προώθηση της προσφυγής για τα επαγγελματικά δικαιώματα, σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε. για τους Ηλεκτρολόγους & Μηχανολόγους, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτή την μοναδική τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, για ουσιαστική άσκηση πίεσης στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση και στη συνέχεια, με βάση το δεδικασμένο των οικονομικών αποζημιώσεων, προσφυγή και για τις άλλες ειδικότητες που εκκρεμούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
  4. 4.Σύγκλιση εκτάκτου καταστατικού Συνεδρίου για αλλαγή του Καταστατικού με σκοπό

την επίλυση όλων των δυσλειτουργιών στα Ν.Τ που εντοπίσαμε μέσα από την δράση μας:

              α. Επικαιροποίηση Μητρώου μελών της Ένωσης μας.

           β. Εκλογίκευση των διαδικασιών σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης.

           γ. Βελτίωση διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών της ΕΕΤΕΜ.

     5.   Επανεξέταση των οικονομικών δεδομένων της ΕΕΤΕΜ καθώς και των εισφορών

                      συνδρομών   μελών, με γνώμονα την οικονομική επιβίωση της ΕΕΤΕΜ.

  1.    Ενεργοποίηση του Ινστιτούτου της ΕΕΤΕΜ.
  2. Διαμόρφωση ενός σύγχρονου κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των μελών της ΕΕΤΕΜ.

……………………………………………………………………………………………………………………

Τα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα που εξέδωσε η Κ.ΕΦ.Ε., έχουν ως εξής:

Συνδυασμός

(%)

Κεντρική

Διοικούσα

Επιτροπή

(Κ.Δ.Ε)   Έδρες

Πειθαρχικό

Συμβούλιο

   (Π.Σ)

Έδρες

Εξελικτική

Επιτροπή

  (Κ.Ε.Ε)

Έδρες :

«Ενωτική Κίνηση»

70,67

11

4

2

(Κ.Α.ΜΗ.)

16,44

2

1

1

«Ενότητα» Μηχανικών

7,17

1

0

0

Ελ.Επαγγ.Μηχ.Μηχ.ΤΕ.

5,72

1

0

0

                                                                                 Αθήνα 5 Μαΐου 2017