Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

για απόσυρση του σχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό μας σύστημα και την καλούμε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με όλους τους φορείς και όχι μόνο με τους μεγαλοεισοδηματίες όλων των επαγγελματικών χώρων, σε μια συζήτηση από μηδενική βάση για ένα δίκαιο, σύγχρονο, βιώσιμο και αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση, αντί να βρει τρόπους για να συλλάβει την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, έρχεται με ισοπεδωτικού και νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα μέτρα, να κλείσει τις τρύπες του ασφαλιστικού ( για τις οποίες τεράστια ευθύνη έχουν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις) με πέλεκυ «επί δικαίους και αδίκους» πνίγοντας στην κυριολεξία κάθε ελπίδα για ανάπτυξη μέσω του ιδιωτικού τομέα.

Η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί τους νέους και μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες στην απελπισία και την οικονομική εξαχρείωση.

Γεγονός αναμενόμενο εφόσον δεν υπάρχει μια αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη ως βάση αναφοράς!

Η ενοποίηση όλων των Ταμείων αναπόφευκτα οδηγεί σε ισοπέδωση προς τα κάτω και μειώσεις στους νέους αλλά και στους παλιούς ασφαλισμένους.

Το τρυκ της προσωπικής διαφοράς απλά μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον και χρυσώνει το χάπι για τους παλιούς συνταξιούχους προκειμένου να καταλαγιάσει το άμεσο πολιτικό κόστος. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και οι «βελτιωμένες» προτάσεις που έσπευσε να προαναγγείλει η Κυβέρνηση με κλιμακωτές εκπτώσεις για τα τρία πρώτα χρόνια θέλοντας απλά να μεταθέσει το πρόβλημα για αργότερα !

Το σχέδιο νόμου ενώ ευαγγελίζεται την ανταποδοτικότητα και αναλογικότητα σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε αναλογική ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών, κάνοντας δικαίως δύσπιστους και επιφυλακτικούς όλους τους εργαζομένους !

Επιπλέον αλλοιώνει και τον ίδιο το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος μετατρέποντας το από ανταποδοτικό σε Προνομιακό, μόνο και μόνο για πολιτικά οφέλη!

Οι δε ασφαλιστικές εισφορές είναι τόσο υψηλές που αποτελούν αντικίνητρο για την νόμιμη απασχόληση και οδηγούν είτε στην ανεργία, είτε στην «μαύρη» εργασία. !

Το σχέδιο – πρόταση της κυβέρνησης έρχεται να καλύψει τις μνημονιακές υποχρεώσεις (1,8 δις) οι οποίες προκύπτουν από την υπογραφή του 3ο μνημονίου και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το σχέδιο αυτό θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα και θα υποχρεωθούμε σύντομα να ξανασυζητήσουμε «ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα».

Οι προτεινόμενες από την Κυβέρνηση ρυθμίσεις έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή σε μια αγορά εργασίας που φυτοζωεί !

Το οξύμωρο είναι ότι οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του 2010 και 2012 οι οποίες έτυχαν οξύτατης κριτικής και υπέρμετρου λαϊκισμού από την τότε αντιπολίτευση (σημερινή Κυβέρνηση), αποδεικνύονται ανώδυνες από αυτές που προτείνει αυτή την περιοδο σημερινή η Κυβέρνηση.

Καλούμε την Κυβέρνηση πέραν των άλλων να επιλύσει τις χρόνιες ασφαλιστικές αγκυλώσεις που αφορούν τον κλάδο των Μηχανικών του τεχνολογικό τομέα (ΤΕΙ) της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως είναι η ένταξη στο φυσικό τους Ταμείο (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ), σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει πρόσφατα η ΕΕΤΕΜ στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας κ. Α. Πετρόπουλο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας,

  • συμμετέχουμε, όπως κάναμε και μέχρι τώρα, με τους άλλους φορείς στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις ανάλογα με τον εργασιακό χώρο του καθενός .
  • Καλούμε τους κλαδικούς συλλόγους να καλύψουν με αποφάσεις των οργάνων τους, τους Πτυχιούχους Μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει!