Σε αιφνιδιαστική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχώρησε χτες ο Πρόεδρος και μέλη της Κ.Δ.Ε και Πρόεδροι των Νομαρχιακών Τμημάτων της Ένωσης, Πτυχιούχοι ειδικοτήτων σχετικών με τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, και ειδικότερα το θέμα διαχείρισης του ηλεκτρονικού συστήματος τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, με την οποία ανατίθεται στο Τ.Ε.Ε η πιστοποίηση των Μηχανικών (Διπλωματούχων και Πτυχιούχων, μη μελών του), μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής των τοπογραφικών διαγραμμάτων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, προκάλεσε την παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, δεδομένου ότι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί Τ.Ε.Ι, που δραστηριοποιούνται με την σύνταξη τοπογραφικών πανελλαδικά, βρίσκονται σε απόγνωση, αφού το Τ.Ε.Ε τους αποκλείει και δεν τους επιτρέπει να πιστοποιηθούν!

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, από την ημέρα έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης μέχρι και την Παρασκευή (13-07-18), επικαλούνταν φόρτο εργασίας ή απουσία από το Υπουργείο, στις οχλήσεις της Κ.Δ.Ε για συνάντηση, πριν την έναρξη ισχύος της Υ.Α. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε στην επιλογή παράστασης διαμαρτυρίας.

Στο κλιμάκιο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε, τα μέλη της Κ.Δ.Ε, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Φ. Μπλανάς, Γ. Αγγελογιαννάκης, Σ. Δημητρίου, Π. Στρατάκιας, Π. Μίχας και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Πρόεδροι των Νομαρχιακών Τμημάτων της Ένωσης, Π. Χαραλαμπιδόπουλος (Μεσσηνίας), Ε. Κανταρτζής (Θεσσαλονίκης), Ν. Ρουμελιώτης (Αργολίδος), καθώς και οι Κ. Πετρίδης και Γ. Πολυχρόνης, μέλη της Κ.Δ.Ε.

 

Διάβασε όλο το άρθρο