Κατόπιν ενεργειών της…
Αν εκεί συμβαίνουν αυτά, τότε τι να κάνει ο Αλεξιάδης*.. με τα τοπογραφικά ;

Για ακόμη μια φορά ενώπιον του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και στελέχους της Ν.Δ, παραβιάζεται η εφαρμογή της νομοθεσίας (Π.Δ. 388/89), σχετικά με τον τίτλο που έχουν οι Μηχανικοί των Τ.Ε.Ι. Μια νομοθεσία που με πολύ κόπο έχουμε διατηρήσει.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην εγκύκλιο Οικ.13929/929/11-03-2014 της Δ/νσης Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, στην οποία γίνεται χρήση τίτλου αποφοίτων Ιδρυμάτων που έχουν καταργηθεί εδώ και 31 χρόνια.

Ο Υφυπουργός φαίνεται ότι δε μπορεί να ελέγξει και να επιβάλλει στις υπηρεσίες, των οποίων προΐσταται, την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση υπεύθυνος είναι ο, κατά τη Δ.Α.Κ.Ε, «κακός πρόεδρος» της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Tο σκηνικό το γνωρίζουμε! Υστέρα από το έγγραφο του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ η παράταξη της Ν.Δ (Δ.Α.Κ.Ε) παρενέβη σύμφωνα με προεκλογική ανακοίνωση στον Υφυπουργό ( στέλεχος της), προκειμένου να διορθωθεί η εν λόγω εγκύκλιος.

Όπως … ισχυρίστηκε προεκλογικά επίσης, ότι «έπραξε» και «πέτυχε» την αλλαγή του πρόσφατου, απαράδεκτου, διαφημιστικού σπότ του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος, περιέργως, είναι και αυτός στέλεχος της Ν.Δ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτιόμαστε όμως αν το Υπουργείο Παιδείας προέβη στην εν λόγω αλλαγή μετά την «πίεση» που δέχθηκε από την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε, ή μετά τις απειλές για μηνύσεις κατά του Υπουργείου που δέχθηκε από αρκετά Τ.Ε.Ι.

* Ειδικ. Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ - δεξί χέρι του Καλαφάτη και Αρχιτέκτονας μέλος της Δ.Ε του ΤΕΕ

- - - - - - - - - - - - -

«Θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή»

Οι προεκλογικές σπασμωδικές κινήσεις, ( της κομματικής παράταξης της Ν.Δ στο χώρο μας -η οποία διαστρέβλωνε τα γεγονότα ελπίζοντας σε μικροπαραταξιακά οφέλη), στόχευαν στην οικειοποίηση για ίδιον όφελος, των επιτυχιών του «κακού» Προεδρείου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ (χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν προεκλογική καμπάνια της ΔΑΚΕ για την πρόσφατη απόφαση 2544/2013 του Σ.τ.Ε (καταδίκη του ελληνικού δημοσίου για την μη έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων που αφορούσε υπόθεση που είχε ξεκινήσει το 2004).

Θαυμάστε τι σκαρφίστηκαν !

Μέσω παραταξιακού blog ζητούσαν ηλεκτρονικές υπογραφές που θα έστελναν, κατόπιν εορτής, στον Αρβανιτόπουλο για να …τον πιέσουν να εκδώσει τα εκκρεμεί επαγγελματικά δικαιώματα Π.Δ!.

Αυτή η πράξη είχε τέσσερες στοχεύσεις:

  1. Με τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών φακέλωσαν όσους έπεσαν στην παγίδα, συγκεντρώνοντας τα προσωπικά τους δεδομένα ( email – κινητά τηλέφωνα) ώστε στη συνέχεια να τους παρενοχλούν με παραταξιακές παπαρολογίες !
  2. Ότι με αυτό τον τρόπο λύνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα.
  3. Ότι ο Αρβανιτόπουλος τάχα είναι ο μόνος που χρειάζεται πίεση και πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο κάλυπταν την κυβέρνηση και το Σαμαρά ο οποίος απλά προεδρεύει !
  4. θεωρούσαν δεδομένο ότι αφού τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν λύθηκαν θα το πλήρωνε η Ενωτική Κίνηση την οποία τους βόλευε να την ταυτίζουν με την ΠΑΣΚ.

Εν τέλη όλα αυτά τα τεχνάσματα δείχνουν την αδυναμία της να κατανοήσει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», αφού κάθε τρία χρόνια, με την ευκαιρία των εκλογών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, αναμασά τα ίδια πράγματα και μαζεύει ηλεκτρονικές υπογραφές.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αγνοεί πως εδώ και δυο χρόνια κυβερνά το κόμμα της.

Εδώ ταιριάζει το «θα σε καταγγείλω, πονηρέ πολιτευτή»!

Την καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμμαζέψει τα κυβερνητικά στελέχη της Ν.Δ, τα οποία, εν έτη 2014, προσπαθούν να κονιορτοποιήσουν όσα θετικά έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια για τον Κλάδο.

Iδιαίτερα δε τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τον θεσμό των Τ.Ε.Ι, πόσο μάλλον τους Πτυχιούχους αυτών (βλ. το απαράδεκτο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»), αλλά αγνοεί και τους νόμους για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όταν πρόκειται για τα Τ.Ε.Ι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέραμε παραπάνω.

Αλλά και το πιο πρόσφατο είναι το παράδειγμα με την AEGEAN, όπου δωρεάν μετακινήσεις κατά τον Αρβανιτόπουλο δικαιούνται μόνο οι εισαχθέντες στα Πανεπιστήμια και όχι οι εισαχθέντες σε Τ.Ε.Ι.

Προφανώς οι φοιτητές στα Τ.Ε.Ι, είναι ΟΛΟΙ τους, γόνοι εύπορων οικογενειών. Ή μήπως κατά τον Υπουργό πρέπει να υπάρχει ανισότητα ακόμα και στη φτώχεια; Να υποδηλώνει κάτι αυτή η συμπεριφορά;

Οι οπαδοί της λιτότητας και οι άνεργοι συνάδελφοι

Όσον αφορά στα κροκοδείλια δάκρυα για τους φτωχούς και άνεργους συναδέλφους και την «πρόταση» να παραβιαστεί το καταστατικό της Ένωσης προεκλογικά, τους προτείνουμε το εξής:

Μέχρι να αλλαχτεί το καταστατικό - ας δώσει το καλό παράδειγμα ο Πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε καταθέτοντας στο ταμείο ανεργίας τα λεφτά που παίρνει από την κυβερνητική θέση που κατέχει στη Δ.Ε.Η - Ανανεώσιμες.

Καλούμε και όσους συναδέλφους, στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε και όχι μόνο, έχουν ανάλογες ευαισθησίες και κατέχουν παρόμοιες θέσεις, να πράξουν το ίδιο.

Σε περίπτωση που δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, ας εισηγηθούν στην κυβέρνηση τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ώστε να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα, προκειμένου να είναι πιο ‘χαλαρή’ στην καταβολή των συνδρομών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ενεργά μέλη καταβάλουν τις συνδρομές τους για να έχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ που θα υπερασπίζεται τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά τους συμφέροντα και όχι για να έχουν την ευκαιρία - κάθε τρία χρόνια - οι κομματικοί μηχανισμοίτης Ν.Δ και του Κ.Κ.Ε να μετράνε την δύναμη τους !

Τονίζουμε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά το Τ.Ε.Ε χρηματοδοτήθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι με εκατομμύρια(!) ευρώ από την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ αποκλείουν την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ακόμη και από τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ για πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων!

- - - - - - - - - - - - -

Ν.4233 - Άλλη μια «επιτυχία» …

Από την ιστοσελίδα της Δ.Α.Κ.Ε αλιεύσαμε προεκλογικά το ακόλουθο καταπληκτικό:

«Θυμίζουμε ότι όλη η ευθύνη της εποπτείας του επαγγέλματος του Μηχανικού θα είχε περάσει αποκλειστικά στο ΤΕΕ -με ότι αυτό συνεπάγεται-, αν δεν παρενέβαινε την τελευταία στιγμή στη Βουλή ο Υφυπουργός, συνάδελφος και πρώην πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε (Μ.Π.), όπως και μια σειρά βουλευτών που στηρίζουν την προσπάθειά μας, πετυχαίνοντας να ανοίξει θεσμικά ο δρόμος για συνεργασία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με το Τ.Ε.Ε Ο νέος Νόμος του ΥΠΟΜΕΔΙ μπορεί να αποτελέσει βάση για αναστροφή της κατιούσας πορείας του Κλάδου. Απαιτούνται όμως σοβαροί χειρισμοί, για τους οποίους δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη σημερινή Διοίκηση της Ένωσης.»

Υπενθυμίζουμε ότι η παρέμβαση του Υφυπουργού στη Βουλή έγινε μετά την αποδοχή των τροπολογιών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ από τον Χρυσοχοΐδη (!) και αφού είχε προηγηθεί η κατάθεση των προτάσεων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ από το Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ιωαννίνων, Μιχ. Κασσή

Αναρωτιόμαστε αν τα ανωτέρω τα είδαν στο όνειρο τους, διότι καθ’ όλη τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου, όχι μόνο δεν κινητοποιήθηκαν, αλλά δήλωναν και στο Προεδρείο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».

Εκ των υστέρων, ω του θαύματος, παρουσίασαν τις τελικές διατάξεις του Ν.4233 ως δική τους επιτυχία, και επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για να οικειοποιηθούν, κατά την προσφιλή τους τακτική, άλλη μια σημαντική επιτυχία του «κακού» Προεδρείου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ..

Όσο για το ποιος βοήθησε και πως, καλό είναι να μη μιλήσει ο «κακός πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ» ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας ανατροπής των αρχικών αρνητικών διατάξεων του παραπάνω νόμου, διότι αν μιλήσει κάποιοι θα πρέπει να κρυφτούν…

Άλλωστε από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, αλλά και από τα πρακτικά της Βουλής, μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει ποιος συνέβαλε πραγματικά στην ανατροπή των αρχικών διατάξεων του νόμου.

Προφανώς προεκλογικά ήθελαν να εμποδίζουν το κακό προεδρείο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, να πιστωθεί εκ των πραγμάτων την επιτυχή έκβαση της όλης διαδικασίας και ……η Δ.Α.Κ.Ε αντί να μιλά προεκλογικά για «κατιούσα πορεία του Κλάδου» καλό είναι να ξανασκεφτεί τη δική της εκλογική και όχι μόνο κατιούσα πορεία στο χώρο.

Ενωτική Κίνηση – Μηχανικών ΕΕΤΕΜ